ביום 12.7.2022 נכנס לתוקף חוק המידע הפלילי ותקנת השבים, שנועד להגדיר מחדש את נקודת האיזון הראויה בין: הצורך לקיים מאגר מידע פלילי; לבין תקנת השבים – הצורך לאפשר לאנשים בעלי רישומים פליליים, ביניהם אף כאלו שלא הורשעו מעולם, לשוב למוטב ולהשתלב מחדש בחברה, מבלי שכתם הרישום הפלילי ילווה אותם כל חייהם.
לשם מימוש תכליות החוק עוגנו בו שינויים משמעותיים, ובהם קיצור תקופות ההתיישנות והמחיקה, החלת החוק על רישומי המשטרה בדבר תיקי חקירה פתוחים וסגורים שעד אז נוהלו כ”רישומים אחרים” שהחוק אינו חל עליהם, הטלת חובת דיווח על גופים המנהלים הליכים פליליים, ביטול תדפיס זכות עיון כדי למנוע את זליגת התדפיס למי שאינו מורשה בעיון, קביעת מנגנוני איזון ובקרה על שימוש במידע פלילי, לרבות באמצעות הטלת חובה לקביעת נהלים בדבר אופן שקילת המידע הפלילי, וכן חובת מינוי ממונה מידע פלילי בגופים המקבלים מידע פלילי ומינוי ממונה ביקורת לפיקוח על גופים אלה.
הסכמת עובד או מועמד למסירת מידע פלילי אינה מקנה למעסיק זכאות לקבלו
החוק החדש יגביל מהותית שיקולי מעסיקים בקבלת החלטה בעניין עובדים או מועמדים לעבודה. החוק מרחיב את איסור קבלת המידע מהמרשם הפלילי ואוסר גם על דרישת מידע פלילי לרבות בדרך של תצהיר, הצהרה או שאלון בכתב, למעט העסקה בידי מעסיק שמעסיק פחות מששה עובדים. החוק קובע כי הסכמת עובד או מועמד לעבודה למסירת המידע, אינה מקנה למעסיק זכאות לקבלו.
הרחבת האיסור כוללת איסור על מעסיקים להכניס לשיקוליהם כנזכר למעלה מידע פלילי על עובד או מועמד לעבודה, גם אם הגיע לידיהם בעקיפין שלא באמצעות העובד/המועמד, כמו למשל באמצעות מידע המצוי באינטרנט (תקשורת, פסקי דין) וכדומה.
העונש על דרישת תצהיר יושווה לעונש הקבוע לגבי דרישת מידע פלילי שלא כדין לשם קבלה החלטה ויעמוד על שנתיים מאסר.
החוק מחריג גופים ובעלי תפקידים שהמידע הפלילי נדרש להם לשם הגנה על אינטרס ציבורי חיוני, וקובע הנחיות ונהלים בהתאם.
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |