לפניות

בעמוד זה הסבר על מטרת הייעוץ המשפטי גם למתלוננים/ות וגם למי שנגדם מוגשת תלונה על הטרדה מינית בעבודה. 

יש לי קייס, אומרים לי בטלפון, כמה עולה ייצוג בתביעה על הטרדה מינית?

במאמר זה אנסה להסביר את חשיבות הייעוץ המשפטי בעניין הטרדה מינית בעבודה: למי ששוקלים להגיש תביעה על הטרדה מינית, למי שרוצים להתלונן במקום העבודה, עוד לפני שמתלוננים, מי שמוזמנים לבירור הטרדה מינית. 
אני עוסקת בייעוץ משפטי וייצוג בעניין הטרדה מינית בעבודה מאז 1996, ומכירה את הנושא מכל הזוויות (על ניסיוני כעורכת דין המתמחה בענייני הטרדה מינית בעבודה תוכלו לקרוא כאן). 
אז הנה לפניכם מה כל כך חשוב להתייעץ לפני שעושים צעד כלשהו בעניין הטרדה מינית בעבודה: זה נכון לנפגע/ת ההטרדה המינית, למי שנגדם הוגשה תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה, זה בוודאי נכון למעסיקים הנתקלים במקרה של הטרדה מינית. שלא לדבר על אחראיות הטרדה מינית שהחוק מטיל עליהן חובות משמעותיים של בירור תלונות. נכון שיש יותר מתלוננות נשים, ובדרך כלל מתלוננות מול גברים, אבל בכל פעם שאני כותבת עובדת שמוטרדת מינית, אני מתכוונת גם לעובד. 

אמרו לי שאני יכולה לתבוע, שמעתי שאין לי סיכוי כי יזמתי, קראתי שחייבים להתלונן במשטרה, יש לי בכלל קייס אם לפני שנה הסכמתי? משנה אם זה היה בוס ישיר או אחד המנהלים בעבודה?

נניח בשעת כתיבת מאמר זה. קיבלתי טלפון מעובדת ששוקלת להגיש תביעה נגד מקום העבודה על הטרדה מינית בעבודה. למטריד אין כסף, היא רוצה לתבוע את מקום העבודה. לדבריה, היא לא עשתה זאת עדיין כי אמרו לה שהיא חייבת להתלונן קודם במשטרה. 
מי אמר לה דבר כזה שהיא צריכה להתלונן במשטרה לפני שהיא תובעת פיצוי כספי על הטרדה מינית? 
היא לא זוכרת, נדמה לה שקראה בעיתון. ולמה לתבוע את מקום העבודה? כי שם זה קרה, היא אומרת. האם בכלל יש עילת תביעה נגד מקום העבודה רק כי שם התרחש אירוע?

או עובדת שנפגעה מהטרדה מינית על ידי עובד במקום העבודה, שהוא עובד זוטר. היא רוצה לעזוב את מקום העבודה בגלל ההטרדה המינית, נגרם לה נזק כספי בגלל טיפולים פסיכולוגיים שעברה, אבל מבחינתה אין סיכוי שהיא יכולה לתבוע את העובד, משום שכסף אין לו. היא רוצה לתבוע את מקום העבודה. למה? כי שם זה קרה. האם יש עילה לתבוע את מקום העבודה בגלל הטרדה מינית? בכל מקרה? רק כי מקום העבודה הוא ה”כיס העמוק”?

השלב החשוב ביותר. מה נכון לעובדת הבאה לייעוץ משפטי, לה, ולה בלבד, באשר להטרדה המינית. האם היא רוצה להגיש תביעה משפטית, כיצד פעולה כזו יכולה לקדם אותה ואת מטרותיה ומה הפעולה שיכולה להגשים את רצונותיה בהקשר הזה. רצון לצדק? לפיצוי? 

קיראו עוד באתר של עו"ד מיה צחור:

עובדת ניהלה קשר בהסכמה עם המנהל שלה, היא קראה ברשת על ניצול יחסי מרות, אבל יודעת, כן יודעת, שאין לה מה לעשות עם זה משום שהסכימה, ואפילו זוכרת פעם אחת יזמה ושלחה לממונה מסרון מחויך בתגובה להצעה מינית שלו. היא מבינה, כי אמרו לה או כי קראה באינטרנט, שאין לה סיכוי מולו. האם במצב דברים כזה יש קייס משפטי?

או שהפנייה באה בכלל מבן הזוג של אותה עובדת שמנהלת קשר בהסכמה. הוא קרא שזה לא בסדר שמנהל מקיים קשר מיני עם עובדת  ועכשיו הוא רוצה ללכת למקום העבודה. הוא אומר שאשתו איתו. לעיתים האשה בכלל לא בעניין. זה בעלה שכועס ורוצה למצות את הדין עם מי שניהל קשר עם אשתו. הוא קרא וחושב שזו הטרדה מינית. יש קייס? מה עושים?

נחזור לנושא של קשר בהסכמה, רומן וניצול יחסי מרות. האם נכון להתלונן במשטרה על ניצול יחסי מרות?ומשטרה? משטרה זה בכלל מקום נכון להתלונן בו על ניצול יחסי מרות לכאורה? על קשר מיני בהסכמה בין מנהל לעובדת?  והאם כל מקרה של קשר בין מנהל עם עובדת הכפופה לו הוא ניצול יחסי מרות? מתי זה פלילי?

הרשת מוצפת אינפורמציה, נושא ההטרדה המינית הוא נושא חם, בפרט כאשר אנחנו בעידן המי טו. בעניין הטרדה מינית יש מצד אחד כללים וחוקים מאוד ברורים, ומצד שני הרבה רגש ושיפוטיות. לפעמים לחץ חברתי הוא זה שמוביל את העובדת למשטרה. אם לא התלוננת, אומרים לה, זה יוריד מהאמינות שלך. איש לא יאמין לך, ככה יראו שאת רצינית.

כל כך הרבה אינפורמציה מוטעית בפנייה אחת. מי אמר שאפשר לתבוע מעסיק על הטרדה מינית מצד עובד שלו? האם זה בכלל נכון לתבוע מעסיק רק כי לעובד המטריד אין כסף? ואם זה מקום עבודה מצוין שהעובדת רוצה להמשיך בו שנים רבות והעובד המטריד הולך עוד חודש הביתה כי יוצא לפנסיה, האם נכון לעובדת להגיש תביעה? 

אולי בייעוץ המשפטי אגלה שהעובדת מולי בכלל לא רוצה להגיש תביעה אבל בעלה לא יסכים שהיא תמשיך לעבוד עם אותו “מטריד” עד שצדק לא ייעשה. ואולי פשוט היא רוצה להחזיר לעצמה את כבודה, להראות שדבריה אמת לאמיתה ולכן עליה להגיש תביעה.

אפשר לקרוא באתר שלי, להתרשם, להצטייד באינפורמציה. על מנת לראות מה נכון לעשות במקרה המסוים של העובד/ת הנתקלת בהטרדה מינית, או בניצול מרות, או ביחסים בהסכמה, צריך ללכת לייעוץ משפטי. 
או שהמעסיק מעדיף לקבוע שזו הטרדה מינית ורק לא להסתבך עם מתלוננת שעוד תתבע אותו ותעשה כותרות.
הנה מקרה שבו ייצגתי “מטריד”, כלומר מי שמקום העבודה התייחס אליו כאל מטריד ושינה לו את התפקיד. בתביעה שניהלתי בית הדין קבע:להחזיר לעובד את התפקיד ולשלם לו פיצוי על פגיעה בכבודקיראו בהמשך העמוד על ייעוץ משפטי לעובדים ולעובדות שמוגשת נגדם תלונה על הטרדה מינית.

שואלים אותי: את מייצגת את הצד השני? מטרידים?

באופן כללי אני מייצגת עובדים ועובדות שיש נגדם תלונה על הטרדה מינית – לפי המקרה והנסיבות, כל עניין לגופו. כך גם לגבי מתלוננות. בדרך כלל אינני מייצגת מי שביצעו לדעתי עבירות מין חמורות, אלא אם אני יכולה לתרום בייצוג שלי לפתרון הוגן.

מה המטרה של הייעוץ המשפטי בעניין הטרדה מינית

להבין את הקייס המשפטי, האם מדובר בהטרדה מינית בעבודה, מה אומר החוק, מה קבעה פסיקת בתי הדין לעבודה, היכן החוזק המשפטי והיכן החולשות. 

לראות מה אפשרויות הפעולה הקיימות במקרה המסוים, ולא כי ככה כתוב בעיתון וההיא קיבלה מיליון שקל, גם לי מגיע. האם תלונה למשטרה, תביעה כספית, נגד המעביד או נגד העובד או המנהל המטריד, או שניהם. האם נכון להגיש תלונה במקום העבודה. מה סיכויי התביעה, מה פסקו בתי הדין לעבודה במקרים דומים בעבר.

ואם העובדת מעוניינת לעזוב את מקום העבודה

אם העובדת רוצה להתפטר בגלל ההטרדה המינית, מה הסיכוי שלה בתביעה על הטרדה מינית, קודם כל צריך לבדוק האם קמו הנסיבות המזכות אותנ לנתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויי פיטורים. ומה עושים בייעוץ המשפטי? אולי בייעוץ המשפטי יוברר שתביעה תפרנס בעיקר עורכי דין אבל לא תביא סעד משמעותי לעובדת. לפעמים אחרי הייעוץ המשפטים העובדת עושה חושבים, מחברת אחד ועוד אחד, דברים קצת נרגעים, והיא מחליטה שיותר טוב להישאר ולעבוד במקום העבודה.

מתלוננת המגיעה לייעוץ משפטי

השלב החשוב ביותר. מה נכון לעובדת הבאה לייעוץ משפטי, לה, ולה בלבד, באשר להטרדה המינית. האם היא רוצה להגיש תביעה משפטית, כיצד פעולה כזו יכולה לקדם אותה ואת מטרותיה. 
רצון לצדק? לפיצוי? רצון להרים ראש מול המטריד? רצון שסוף סוף יראו אותה? האם תביעה משפטית היא הפתרון? 

זו מטרתי. להביא את הידע, הניסיון, והמקצועיות למקרה הספציפי של מי שיושב מולי בקשר להטרדה מינית בעבודה. לא שיקולים ציבוריים, לא שיקולים חברתיים, לא ענייני מוסר, לא הכותרת הבאה בעיתון, ולא מה נכון למישהו אחר, או לעורכת הדין.  ייתכן שייעוץ יוביל למסקנה שיש עוד אפשרויות בקשר למניעת ההטרדה המינית בעתיד חוץ מלעזוב את מקום העבודה. זה לא מחויב המציאות שאשה נאלצת לוותר על מקום עבודה בשל הטרדה מינית של בוס שמציק לה. בעיקר אם מדובר במקום עבודה יקר ומספק, שהיא אוהבת. בייעוץ משפטי אפשר לדון באפשרויות ואולי למצוא פתרון שאינו ניהול תביעה משפטית

ייתכן מצב שבו תיק ההטרדה  המינית  קל להוכחה ויש בו שאלה משפטית מעניינת ואפילו אישיות מוכרת שטוב שייעשה עימה צדק. יש מול עיניי את כל הרכיבים לתביעה מוצלחת ולעשיית צדק. אבל מה שקובע בסופו של דבר אלו מטרות האשה הבאה לייעוץ ואיך היא מגשימה אותן באמצעים משפטיים.

ייעוץ לעובדים ועובדות שנגדם מוגשת תלונה על הטרדה מינית

לגבי עובד, או עובדת, המקבלים שיחת טלפון מהממונה על הטרדה מינית כי הם מזומנים לבירור על תלונה על הטרדה מינית שהוגשה נגדם. זה השלב ללכת ולהתייעץ (ככל שיודעים על מה מדובר ובאיזו הטרדה מינית מדובר).

אני מנהל קשר עם עובדת הכפופה אליי, אבל זה בהסכמה מלאה, מעולם לא כפיתי עליה את הקשר, גם לא נתתי לה תנאי עבודה מיוחדים, היא כמו כולם. אני בכלל בסיכון שיגידו לי הטרדה מינית?

ואם לא עכשיו אז לאחר שמקבלים אינפורמציה מהי ההטרדה המינית הנטענת. לעיתים עובדים חוששים לשאול את הממונה במה המדובר ומרגישים שהם חייבים לתת גרסה מיד, אחרת יגידו שאינם אמינים. על ההליך המעוות של בירורי הטרדה מינית במקום העבודה תוכלו לקרוא במאמר שכתבתי.  כאן תוכלו לקרוא מה קובעים החוק והתקנות והפסיקה, איך צריך להתנהל לפי הספר הליך בירור הטרדה מינית במקום העבודה.

אם מתייעצים, עדיף לפני הבירור

מוטב ללכת לייעוץ על הטרדה מינית לפני מאשר אחרי שהדברים כבר נאמרו בירור ויש כבר גרסה. לפעמים מה שאני עושה בייעוץ זה להסביר לעובד/ת היכן טעו. למה הדברים שאמר אולי נחשבים בעיניו לבדיחה, מחמאה, יחס אבהי, אבל מבחינת החוק למניעת הטרדה מינית הם נחשבים להטרדה מינית.

ייעוץ משפטי לעובדים ועובדות המנהלים קשר בהסכמה

עובדים הנמצאים בקשר בהסכמה עם עובדת מוטב שיגשו לייעוץ משפטי עוד לפני שיש בכלל תלונה על הטרדה מינית. הרי בירור הטרדה מינית יכול להתחיל בכלל כאשר אין תלונה, אלא כי מישהו במקום העבודה ראה את שני העובדים מתלחשים באופן אינטימי. אז במקרים כאלה של יחסים בהסכמה מוטב לנטרל את ניצול יחסי המרות ויפה שעה אחת קודם.

קשר בהסכמה במקום העבודה

מה עושים עכשיו? כתוב באתר לדווח במקום העבודה על הרומן. מי רוצה לדווח על קשר/רומן שהוא מטבעו סודי? ומה קורה אם לא מדווחים? אם לא מפרידים מרות זה ניצול מרות והטרדה מינית? ומה קורה כשהאופציה להפרדת המרות לא הגיונית?
קיראו כאן על:
חובת הדיווח כשמנהלים רומן במקום העבודה

במילים אחרות, עובדים המנהלים קשר בהסכמה, יכולים למצוא את עצמם בבירור על הטרדה מינית במקום העבודה בלי שהתלוננו זה כנגד זה, אלא כי מקום העבודה פתח בבירור הטרדה מינית מכוח חובתו לעשות זאת. נתקלתי במקרים שבהם היה קשר הדדי ומכבד במקום העבודה, שני הצדדים לקשר טענו כך בפני המעסיק, אבל המעסיק החליט לקבוע שזו הטרדה מינית, כי היו יחסי מרות.

במאמר הזה נתתי כמה דוגמאות מדוע נחוץ ייעוץ משפטי לפני שעושים מעשה בקשר לנושאים הנוגעים להטרדה מינית בעבודה.

התמחותי בענייני הטרדה מינית בעבודה

במסגרת עבודתי כעורכת דין המתמחה בדיני עבודה, אני עוסקת בנושאים הבאים הקשורים בהטרדה מינית בעבודה: תביעות כספיות על הטרדה מינית בעבודה, משא ומתן על פיצוי כספי על הטרדה מינית בעבודה,  ליווי תלונות על הטרדה מינית בעבודה, בירור תלונות הטרדה מינית כממונה מטעם המעסיק, ייצוג בהליכי גישור הטרדה מינית, הרצאות לעובדים בעניין האסור והמותר בקשר להטרדה מינית בעבודה. כתיבת מאמרי דיעה בתחום הטרדה מינית לפני חקיקת חוקים בנושא הטרדה מינית, השתתפות בישיבות ועדת הכנסת הדנות בהטרדה מינית בעבודה.

לסיכום: אם אתם מתכוונים להגיש תלונה על הטרדה מינית, במקום העבודה או במשטרה, אם אתם מתכוונים להתפטר בגלל הטרדה מינית או מוזמנים לבירור בשל הטרדה מינית, או מנהלים קשר בהסכמה – תשקלו ללכת לייעוץ משפטי לפני שעושים דבר מה.

מה ההגדרה של הטרדה מינית בעבודה

מהן התנהגויות הנחשבות להטרדה מינית? מהאתר של עו"ד מיה צחור, יותר מ-25 שנות ניסיון בתביעות הטרדה מינית בעבודה   המשך קריאה »

מעסיק זה לא בית משפט (אבל אין לו ברירה)

ראשי פרקים לפוסט: תקופה ארוכה ניסחתי בליבי את המאמר שעליי לכתוב על חוסר צדק משווע ממעלה ראשונה, ששמו בירור הטרדה מינית   המשך קריאה »

הטרדה מינית מסוג התייחסויות חוזרות

בפוסט זה תקראו: כשאני כותבת מכתב למעסיק או ממונה ובו אני מפנה את תשומת ליבו לכך שהטריד עובדת שלו מינית,   המשך קריאה »

הצעות חוזרות בעלות אופי מיני: מתי זו הטרדה מינית

בעמוד זה תקראו: למה הכוונה “הצעה בעלת אופי מיני”? בעמוד זה אני כותבת על ההגדרה בחוק למניעת הטרדה מינית, סעיף   המשך קריאה »

ניצול יחסי מרות

אין לשלול את החזקה בדבר ניצול יחסי מרות גם אם המתלוננת החליטה להתפטר מעבודתה לפני אירועי ההטרדה המינית. הזכות לסביבת עבודה בטוחה ומוגנת מתקיימת   המשך קריאה »

ניצול יחסי מרות האם צריך להוכיח פחד

מתן אפשרות לשלילה קטגורית של יחסי מרות מרגע שבו נודע לצדדים כי יחסי העבודה עומדים להסתיים בטווח זמן קרוב, עלול   המשך קריאה »

ניצול מרות: יחסי השפעה במקום העבודה

בית הדין הארצי טבע בפסק דין מסוף 2022 מונח חדש המתאר יחסי כוחות בהקשר של הטרדה מינית וניצול יחסי מרות.   המשך קריאה »

רומן בעבודה או ניצול מרות?

בעמוד זה תקראו: כלל הוא שמתלוננת הטוענת להטרדה מינית במקום העבודה תידרש להוכיח קיומן של התנהגויות חוזרות בעלות אופי מיני,   המשך קריאה »

הטרדה מינית: ההקשר הפסיכולוגי של ניצול יחסי מרות

במרס 2008 ארגנתי כנס לציון 10 שנים לחוק למניעת הטרדה מינית בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, במסגרת הקליניקה שניהלתי לזכויות נשים   המשך קריאה »

בתי המשפט על טענת ההגנה הנפוצה: העובדת יזמה, פיתתה

זאת טענת ההגנה הנפוצה של ממונים שמוגשת נגדם תלונה על הטרדה מינית. פסקי דין קבעו כי אין מקום לקבוע כלל   המשך קריאה »

ומה אם זו רק הצעה מינית אחת ויחידה?

בחוק למניעת הטרדה מינית כתוב שרק הצעות חוזרות בעלות אופי מיני ייחשבו להטרדה מינית. הגדרה נוספת של החוק למניעת הטרדה מינית היא:   המשך קריאה »

פסק דין בתביעה שייצגתי: מעסיק ישלם פיצוי חסר תקדים על פגיעה בכבודו של עובד וגם יחזיר אותו לתפקידו

בית הדין פסל את החלטת מנכ"ל החינוכית להעביר עובד מתפקידו, בשל אות הקלון שדבק בו כאילו ביצע הטרדה מינית והפגיעה   המשך קריאה »

התייחסות מבזה או משפילה ביחס למיניות או לנטייה מינית: הסבר ופסקי דין

קיראו בעמוד זה: שש הגדרות מהי הטרדה מינית בחוק למניעת הטרדה מינית. עמוד זה מוקדש להסבר על ההגדרה החמישית והיא:   המשך קריאה »

פסק דין: אמירה גסה אחת אינה סיבה לפיטורים

עובדות פסק הדין בקצרה: התובע שימש מאמן שחיה של קבוצת הבוגרים של הנתבעת, במשך 14 שנה.  במקביל להליכים לחידוש חוזה   המשך קריאה »

פסק דין: לא כל אמירה גסת רוח ושוביניסטית היא הטרדה מינית

פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב (אוגוסט 2016) עסק באמירות של מנהל כלפי עובדת וקבע כי הן   המשך קריאה »

300,000 שקל לעובדת על סביבת עבודה רוויית תכנים מיניים

ראשי פרקים לפסק הדין בפוסט זה: העובדת, מזכירה רפואית בבית חולים שבבעלות המדינה, עבדה בכפיפות למנהל במשך כ-8 שנים. כשנה   המשך קריאה »

בעילה אסורה בהסכמה, אונס ומעשי סדום – האם נכללים בהגדרות ההטרדה המינית?

נניח יחסי מין מלאים למשל בין בוס למי שכפופה לו. האם התנהגותו של הממונה תיחשב להטרדה מינית לפי החוק למניעת   המשך קריאה »

300,000 שקל פיצוי לעובדת סיעודית שנאנסה על ידי מעסיקה

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל במלואה תביעה כספית של עובדת סיעודית, אזרחית מולדבה, שטענה להטרדה מינית בעבודה, מעשים   המשך קריאה »

פסק דין: פיצוי של 40,000 שקל לעובדת סיעודית על הטרדה מינית

“גרסה מתפתחת אופיינת לנפגעי עבירות מין. יש לשרש את השיח על ‘דרך נכונה’, ‘רצויה’ או ‘מקובלת’ להתמודד עם פגיעה מינית.   המשך קריאה »

פסק דין: גידופים מיניים אינם “מעשה קונדס”

בפסק הדין (27.8.18, השופט אורן שגב) נדונו השאלות הבאות: האם התובע נחשף להטרדות מיניות מצד עובד הנתבעת? האם הנתבעת פעלה בעניין בהתאם   המשך קריאה »

פסק דין: האם מתירנות מינית מצד תובעת רלוונטית בשאלה אם היתה הטרדה מינית

המנהל: מה היה קורה אם מישהו היה רוצה לעזור לך לתת כסף כל הזמן… את יודעת יש לי בניין דירות   המשך קריאה »

לא כל התייחסות לנטייה מינית היא הטרדה מינית מסוג התייחסות מבזה ומשפילה

בעניין שנדון בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב התובע טען כי הממונה השמיע לעברו אמירות המייחסות לו נטיות הומוסקסואליות, בהתייחסויות   המשך קריאה »

קרא לעובדת זנזונת וישלם 50,000 שקל פיצוי

נפסק פיצוי של 50 אלף שקל על הטרדה מינית לעובדת במועצה מקומית, שטענה כי גזבר המועצה כינה אותה בכמה הזדמנויות   המשך קריאה »

הטרדה מקבעת והטרדה מדירה

התייחסות מבזה ומשפילה, ההגדרה החמישית בחוק למניעת הטרדה מינית, מוגדרת כך: “התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או   המשך קריאה »

בוטל בערעור פסק דין שקבע פיצוי של מיליון שקל על ניצול יחסי מרות

בית הדין קבע פיצוי חריג על הטרדה מינית לעובדת בחברת הסעות שנוצלה מינית על ידי סדרן רציפים. הנתבע בחושיו זיהה   המשך קריאה »

הטרדה מינית: מהי התנכלות

מה תקראו בעמוד זה: החוק למניעת הטרדה מינית אוסר התנכלות. התנכלות מוגדרת כפגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או   המשך קריאה »

שתיית אלכוהול מגופה של מלצרית (באדי שוט) – הטרדה מינית

מנהל בר בתל אביב קרא למלצרית בסיומה של המשמרת והזמין אותה, מול לקוחות הבר שאיתם התיידד באותו הערב, לעשות עמם   המשך קריאה »

הטרדה מינית מהי מסגרת יחסי עבודה?

כשמדובר בהצעות מיניות חוזרות או בהתייחסויות מיניות חוזרות, התנהגות המציע תיחשב להטרדה מינית גם אם העובד לא הראה כי אינו   המשך קריאה »

הטרדה מינית בעבודה – שאלות ותשובות

כל האינפורמציה בהרחבה על הטרדה מינית במקום עבודה, מאמרים והסברים מהניסיון, כתבתי בדף הראשי הטרדה מינית בעבודה. כאן ריכזתי שאלות נפוצות   המשך קריאה »

הטרדה מינית בעבודה מה אפשר לעשות

חמש אפשרויות עומדות בפני נפגעי הטרדה מינית במקום העבודה וזכותם לממש את כל האפשרויות, כלומר אפשר גם וגם: תלונה על   המשך קריאה »

תביעה כספית על הטרדה מינית בעבודה – הפיצוי

בעמוד זה תקראו: 120,000 שקל זהו סכום הפיצוי המירבי ללא הוכחת נזק שאפשר לתבוע בבית הדין לעבודה בתביעה על הטרדה   המשך קריאה »

הטרדה מינית: למה תביעה כספית ולא משטרה

מאמר זה כתבתי בדצמבר 2013, בעקבות סגירת תיק החקירה נגד העיתונאי עמנואל רוזןקול דממה דקה זה אנדרסטייטמנט לאוושת סיומה של פרשת   המשך קריאה »

מדוע הגשת תביעה כספית עדיפה לעיתים על תלונה במשטרה

כאשר מתלוננת באה אליי עם סיפור של הטרדה מינית, ואני פורשת לפניה את האפשרויות העומדות בפניה במקרה של הטרדה מינית   המשך קריאה »

הליכי הדיון בתביעות נזיקיות על הטרדה מינית

החוק למניעת הטרדה מינית מאפשר לתבוע, בנוסף לפיצוי ללא הוכחת נזק על הטרדה מינית בסכום של 120,000 שקל, פיצוי נזיקי    המשך קריאה »

הטרדה מינית: מה בין דרישה כספית לסחיטה

במאמר שפורסם ב”הארץ” (25.10.06), שכותרתו “לא כולן שוות 50,000” (הכותרת של עורכי הארץ), הסברתי שדרישה לפיצוי כספי בגין הטרדה מינית,   המשך קריאה »

פשרה כספית עם מקום העבודה והמטריד

בדרך כלל לפני שמגישים תביעה אזרחית יש פנייה מוקדמת לצד השני, שלאחריה מוחלט אם לגשת לערכאות. הפנייה המוקדמת יכולה להניב   המשך קריאה »

פיצוי כספי, לא דמי שתיקה

מה זה בעצם משא ומתן לפשרה כספית על הטרדה מינית, מה היתרונות לנפגע/ת ההטרדה המינית. אין ממש בביקורת הציבורית כאילו   המשך קריאה »

גישור בעניין הטרדה מינית הזדמנות לתיקון

במסגרת עיסוקי בתחום אני מגישה תביעות על הטרדה מינית בבתי הדין לעבודה, לפיצוי כספי או לצווים מבית הדין נגד התנכלות   המשך קריאה »

עזיבת מקום העבודה בגלל תלונה על הטרדה מינית

החוק למניעת הטרדה מינית מגדיר מהי הטרדה מינית וגם נותן אפשרויות לפעולה: תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה, תביעה כספית   המשך קריאה »

ראיות בתביעת הטרדה מינית

קיראו בעמוד זה: כשאני מבררת בפגישת הייעוץ אם יש ראיות להטרדה המינית הנטענת, התשובה היא בדרך כלל מחקתי הכול. מוחקים כי הממונה   המשך קריאה »

כבישת תלונה על הטרדה מינית, גרסה מתפתחת

התופעה של כבישת התלונה בעבירות מין, ובכלל זה מעשי הטרדה מינית במסגרת העבודה, אינה נדירה, ולעניין זה הסברים אפשריים מסוגים שונים.   המשך קריאה »

בג”ץ: עובדת שהוטרדה והתפטרה זכאית לזכויות כאילו פוטרה

בצעד נדיר ביטל בית המשפט העליון (פברואר 2019) פסק דין של בית הדין הארצי לעבודה, שקבע כי עובדת שהתפטרה בשל   המשך קריאה »

בירור תלונה על הטרדה מינית שלב אחר שלב

היגשת תלונה על הטרדה מינית?הוגשה נגדך תלונה על הטרדה מינית?איך זה אמור להתנהל, מה חובות המעסיק. בעמוד הזה הבאתי את   המשך קריאה »

בירור הטרדה מינית בלי תלונה, בשל שמועה

בפוסט זה תקראו: נניח שמועה נניח יש שמועה במקום העבודה שממונה מנהל מערכת יחסים אישית עם עובדת הכפופה לו. אם   המשך קריאה »

האם יש חיסיון על מידע שנמסר לאחראית בבירור הטרדה מינית

מי יכולה לשמש במקום העבודה יש בירור על הטרדה מינית בעבודה, נניח יש שמועה שהמנהל שלך מנהל יחסים עם עובדת   המשך קריאה »

20,000 שקל פיצוי על אי בירור תלונה על הטרדה מינית

עורכת דין במשרד עורכי דין הגישה תביעה כספית נגד שותף במשרד עורך דין ששם עבדה. התביעה הוגשה על כך שהמשרד   המשך קריאה »

על מעסיק נטל מוגבר למניעה הטרדה מינית במקומות עבודה שבהם סיכון להטרדות מיניות

חובות המעסיק בשלב הראשון הוא לנקוט אמצעי מנע סבירים על מנת למנוע הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה. היקף   המשך קריאה »

מתי אפשר לתבוע את מקום העבודה המעסיק על הטרדה מינית

עובדים ועובדות המתלוננים על הטרדה מינית בעבודה מבקשים לתבוע פיצוי כספי על ההטרדה המינית עצמה ועל הנזק שנגרם להם. למשל: נזק נפשי,   המשך קריאה »

אחראית חיצונית לבירור תלונות על הטרדה מינית

בעמוד זה תקראו: במסגרת עבודתי והתמחותי בנושא הטרדה מינית בעבודה אני מציעה את עצמי לתפקיד אחראית (ממונה) במקומות עבודה לבירור   המשך קריאה »

הטרדה מינית: כשמעסיק לא ממלא חובותיו

שורה של חובות מוטלות על המעסיק – מקום העבודה מכוח החוק למניעת הטרדה מינית והתקנות למניעת הטרדה מינית. קיראו כאן   המשך קריאה »

הטרדה מינית הפרת חובות מעסיק: בית הדין חייב תובע להגיש תביעה גם נגד המטרידה

החוק למניעת הטרדה מינית נותן לנפגע/ת הטרדה מינית אפשרות לנקוט בהליכים משפטיים שונים לפי בחירתו/ה: נקיטת הליך פלילי; תלונה במקום   המשך קריאה »

תפקיד בית הדין בהנחלת נורמות למניעת הטרדה מינית

בכנס שאירגנתי במסגרת תפקידי כמנהלת הקליניקה לזכויות נשים בעבודה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, הזמנתי את נשיאת בית הדין הארצי   המשך קריאה »

התיישנות בתביעות על הטרדה מינית

עד ליום 1 בינואר 2012 היתה ההתיישנות על תביעות מכוח למניעת הטרדה מינית – שלוש שנים בלבד. הגבלת ההתיישנות בתביעות   המשך קריאה »

פיצוי לעובדת שהועברה מתפקידה כי המנהל נמשך אליה

פיצוי של 100 אלף שקל נפסק לסגנית מנהל בבית ספר חרדי שהועברה מתפקידה בשל משיכה של המנהל אליה ולחציה של   המשך קריאה »

הטרדה מינית בהייטק

העיתון דה מארקר פירסם כתבת עומק בנושא הטרדות מיניות בהייטק הישראלי. בדף זה אביא ציטוטים עיקריים שלי מתוך תשובות לשאלות   המשך קריאה »

החוק והתקנות למניעת הטרדה מינית

בקישורים הבאים תוכלו לעיין בחוקים ובתקנות למניעת הטרדה מינית בעבודה, התשנ”ח – 1998. החוק למניעת הטרדה מינית התשנ”ח – 1998 חוק   המשך קריאה »

החוק למניעת הטרדה מינית – נוסח החוק

החוק למניעת הטרדה מינית, נוסח החוק באדיבות אתר נבו.   המשך קריאה »

תקנות למניעת הטרדה מינית ותקנון הטרדה מינית

תקנות למניעת הטרדה מינית תשנ”ח 1998 והתקנון לדוגמה, באדיבות אתר נבו.   המשך קריאה »

מיולי 2022: אסור לשאול עובד או מועמד על עבר פלילי

ביום 12.7.2022 נכנס לתוקף חוק המידע הפלילי ותקנת השבים, שנועד להגדיר מחדש את נקודת האיזון הראויה בין: הצורך לקיים מאגר   המשך קריאה »

האם אפשר לתבוע אישית ממונה על הטרדה מינית

 עובדת חברה שמונתה מטעם המעסיק לשמש ממונה על מניעה של הטרדה מינית ובירור תלונות על הטרדה מינית, עתרה לבית הדין   המשך קריאה »

למי הסמכות לדון בתביעה נזיקית לאחר הרשעה במעשה מגונה

לפי החוק למניעת הטרדה מינית לבית הדין לעבודה סמכות עניינית ייחודית לדון בתביעות בגין הטרדות מיניות, אשר נמנו בסעיף 3 לחוק למניעת   המשך קריאה »

30,000 שקל פיצוי ממנהל שהטריד מילולית, החברה תשלם רק 10,000

התובעת טענה לשלושה מקרים של הטרדה מינית, וכי בגלל סירוביה החוזרים ונשנים להצעות הנתבע, הוא להתנכל אליה עד שפוטרה מהעבודה.   המשך קריאה »

שיחה עם המנכ”ל שזילזל וגיחך בעניין הטרדה מינית הוכרה כתאונת עבודה

התובעת השתתפה בחתונה של אחד מעובדי החברה, ונפגעה מאחד העובדים שניסה לגעת בה בצורה מינית ובלתי הולמת ורדף אחריה לחנייה   המשך קריאה »

עובדת שהתלוננה על הטרדה מינית חויבה בפיצוי על לשון הרע

מנהל חברה טען שעובדת הוציאה את דיבתו רעה כאשר טענה כי הטריד אותה מינית במהלך עבודתה בחברה. לטענתו של התובע,   המשך קריאה »

פיטורי מרצה בגלל קשר מיני עם סטודנטית

פסק דין בעניין בפיטוריו של התובע מעבודתו כחבר סגל במכללה האקדמית תל חי בעקבות קשר מיני שניהל עם סטודנטית שלימד   המשך קריאה »

התעמרות בעבודה לעומת התנכלות על רקע הטרדה מינית

המונח “התנכלות” מתייחס לתופעה של “פגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או בתלונה או בתביעה, שהוגשו על הטרדה מינית”.   המשך קריאה »

פסד: חברה תשלם 185,000 שקל על הפרת חובות כמעסיקה והתנכלות

כך התנהל בירור תלונה על הטרדה מינית, שנעשה במהלך ישיבת השימוע לפיטורים. אלו הדברים שאמרה המנהלת למתלוננת: בית הדין קבע   המשך קריאה »