הייעוץ המשפטי נועד בראש ובראשונה לבחון מהי העילה המשפטית הרלוונטית בנסיבות העובדתיות האישיות. חשוב לקרוא ולהבין, אינפורמציה ברשת לא חסר. אבל מומלץ להתייעץ לפני שעושים מעשה, בעיקר כדי להבין את הסיטואציה בנסיבות האישיות, את הראיות, את נתיב הפעולה הנכון בנסיבות העניין לפי המטרות והצרכים של האדם שפונה.
ייעוץ משפטי פיטורים בהריון אחרי חצי שנה, בהליך היתר לפיטורים במשרד הכלכלה
במקרה של פיטורים בהריון. אם המעסיק הגיש בקשה למשרד התמ”ת (משרד הכלכלה) לפיטורי עובדת, אפשר להתייעץ כדי לבחון מהן הטענות שיכולות להשפיע על החלטת משרד התמ”ת ולהשאיר את העובדת במקום העבודה, אילו טענות רלוונטיות בהליך קבלת היתר לפיטורים בהריון ומה להדגיש בשימוע במשרד התמ”ת.

לעיתים עובדת חושבת שאין לה בכלל קייס, ובייעוץ מתברר שיש לה טענות לא רעות לטעון כדי לשמור על מקום העבודה בהריון. בייעוץ אם מחליטים אם צריך גם סיוע בניסוח מכתב למשרד התמ”ת או שהייעוץ וההכוונה מספיקים.
ייעוץ משפטי פיטורים בהריון בתחילת העבודה, לפני חצי שנה בעבודה
במקרה של פיטורים בהריון לפני חצי שנה בעבודה. לפעמים מדובר בפיטורים שהם אפליה פסולה, שההריון הוא הסיבה לפיטורים.
האם יש קייס?
הוכחות?
מה סיכויי התביעה?
למה אפשר לצפות בנסיבות של המקרה?
את זה מבררים בייעוץ משפטי. אחרי הייעוץ אפשר להחליט אם ממשיכים לתביעה. או לפחות למכתב למעסיק.
קיראו עוד:
על ייעוץ משפטי בעניין הטרדה מינית בעבודה
בעניין פיטורים בהריון ובכלל, לעיתים מכתב של עורכי דין הוא שיעשה את העבודה, ולפעמים צריך רק ליווי שקט מהצד, הכול לפי הנסיבות.
וגם אם נניח יש קייס משפטי, סיכויי התביעה גבוהים, לא לכולם זה מתאים. צריך לבחון מהי הדרך המתאימה ביותר להשיג את המטרה.
בדרך כלל אני מציעה להתייעץ לפני שנוקטים בפעולה על מנת שלא לעשות טעויות בדרך. למשל, עובדת המסבירה למעביד שלה למה הוא הפר את החוק כאשר פיטר אותה בהריון, תתקשה אחר כך להשיג ראיות להוכחת טענותיה.

אותו דבר גם בפיטורים או הרעת תנאים לאחר הלידה. המעסיק מפטר או לא מחזיר לעבודה או אומר תחזרי ל-60 יום ואחרי זה את מפוטרת, או מחזיר לעבודה בתפקיד אחר, או מעדיף את המחליפה – בכל הסיטואציות האלה כדאי להתייעץ לפני שאומרים למעסיק שמה שהוא עושה לא חוקי.
לסיכום, אם נעשה עוול, המעביד פעל בניגוד לחוק, אם אתם מתלבטים, אם יש תחושה של אפליה, הטרדה מינית וכיו”ב, אתם יכולים לכתוב לי כמה מילים במייל. אני אראה אם בכלל יש מקום לייעוץ ואז נוכל לקבוע.
לפונים ולפונות לתיאום פגישה אני מבהירה: הייעוץ המשפטי, הנכון לנסיבותיו של המקרה הספציפי, ניתן בתשלום בפגישה במשרדי בקיבוץ גליל ים בהרצליה. התיאום נעשה ישירות איתי. מובהר כי השימוש באתר, כמו גם הפנייה אליי, בכתב או בשיחה טלפונית, לצורך בירור כללי, בדיקת אפשרות להגיע לפגישת ייעוץ או תיאום פגישה, אינם מהווים ייעוץ משפטי ואינם יוצרים יחסי עורך דין–לקוח. אינני נותנת ייעוץ “ראשוני”, לא במייל ולא בטלפון.
לפניות