לפניות

כשאשה בהריון מחפשת עבודה, היא מראש באה לראיון בלי ציפיות, “מי יקבל אותי ככה”. הניסיון מלמד שמעסיקים לא מתלהבים לקבל אשה בהריון. עד שהעובדת משתלבת בעבודה, היא צריכה לצאת לשלושה חודשים. מה שעוד יותר מרחיק את סיכוייהן של נשים להיקלט במקום עבודה כשהן הרות הוא העומס המשפטי לכאורה המוטל על מעביד כשהוא מעסיק אשה בהריון.

קראו עוד באתר עו”ד מיה צחור:

אם היא עובדת אצלו יותר משישה חודשים, אסור יהיה לו לפטר אותה והוא יצטרך לקבל לשם כך היתר ממשרד הכלכלה. ובכלל, גם אם יחליט שהיא לא עוברת את תקופת הניסיון והוא לא מרוצה ממנה, עוד לפני שישה חודשים, העובדת יכולה לטעון שהפיטורים קשורים בהריון וזו אפליה. שימו לב שהאיסור לפטר 60 יום אחרי חופשת הלידה אינו קשור בוותק בעבודה. גם אם העובדת באה לעבוד בחודשי ההריון ויוצאת לחופשת לידה, אסור לפטר אותה שישים יום אחריה ועוד צריך לשלם לה שלושים ימי הודעה מוקדמת.

כותבת האתר, עו”ד מיה צחור, יותר מ-25 שנות ניסיון בדיני עבודה, הטרדות מיניות בעבודה, ייעוץ משפטי וייצוג, גישור, בירור הטרדה מינית במקומות עבודה.
לפניות

כלומר, גם אם יש מעסיק עם כוונות טובות שבאמת ובתמים לא אכפת לו להעסיק עובדת בהריון, העובדה שהוא כבול אליה עוד שלושה חודשים, בלי קשר אם היה שבע רצון מתפקודה, גורמת לו לחשוב פעמיים.
הפתרון – הסכם לתקופה קצובהלפלונטר הזה יש בנסיבות מסוימות פתרון וקוראים לו הסכם לתקופה קצובה. זהו פתרון שמשרת את האינטרסים של שני הצדדים, גם של המועמדת בהריון שרוצה להתקבל לעבודה, וגם של המעביד. ואסביר.
מתי למעביד אסור לפטר אשה בהריון, אלא בהיתר ממשרד הכלכלה?במקרה של פיטורים וכן במקרה של אי-חידוש חוזה עבודה לתקופה קצובה שהוא אחד מאלה:

אם המעסיק והעובדת תוחמים את תקופת העבודה של העובדת לתקופה קצובה הפחותה משנים עשר חודשים, אי חידושו אינו מצריך היתר ממשרד הכלכלה (התמ”ת) והצדדים יכולים להיפרד. 

זה נכון שעובדת תשמח לחוזה לתקופה בלתי קצובה, שכן אז עומדת לה ההגנה מפני פיטורים גם שישים יום לאחר חופשת הלידה, אבל אם האינטרס הוא לעבוד עד הלידה, ולנסות להוכיח את עצמה במקום עבודה, זו דרך אלגנטית הנותנת מענה הגון לשני הצדדים.

פיטורים בהריון – שאלות ותשובות

בדף הזה ריכזתי שאלות נפוצות על פיטורים בזמן הריון, לאחר ששה חודשי עבודה. כשאשה עובדת במקום עבודה שישה חודשים, אסור   המשך קריאה »

פיטורים של עובדת בהריון העובדת יותר מחצי שנה

החוק אוסר פיטורים של עובדת בהריון העובדת חצי שנה בעבודה, אלא בהיתר של משרד העבודה והרווחה. ההוראה חלה על עובדת   המשך קריאה »

פיטורים בהריון של אשה שעבדה פחות מחצי שנה

ראו בעמוד זה: לפניכם שלושה פסקי דין שבהם ייצגתי עובדות בתביעות אפליה והן זכו לפיצוי כספי משמעותי על פיטורים פסולים   המשך קריאה »

פיטורים בהריון בהסכם לתקופה קצובה – מתי צריך היתר

פיטורים בהריון המצריכים היתר של משרד העבודה הם גם אי חידוש חוזה לתקופה קצובה במקרים הבאים: אי חידוש חוזה לתקופה קצובה של   המשך קריאה »

נוהל הבקשה לקבלת היתר לפיטורים ממשרד התמ”ת

באתר תוכלו לראות הסברים על הליך הבקשה ועל זכויות העובדת המפוטרת. חשוב להדגיש עניין שעליו אני נשאלת מדי יום: משרד   המשך קריאה »

פגעו בזכויותיכם/ן? חכו לפני שאתם מראים למעסיק את החוק

מעסיקה או מעסיקה קוראים לעובדת לשיחה ומודיעים לה שהיא מפוטרת. בתגובה היא אומרת שהיא בהריון. המעסיק אומר שהוא לא מתכוון לבקש   המשך קריאה »

המעסיק מפטר בהריון ואחר כך מתחרט. או שאין היתר וצריך להמשיך לעבוד

המאמר הזה מתייחס ליחסי העבודה הנמשכים בהריון, אחרי שהמעסיק גילה את דעתו על הכוונה לפטר את העובדת בהריון. איך ממשיכים   המשך קריאה »

האם צריך להמציא אישור על הריון למעסיק?

מעסיק מבקש לפטר עובדת והיא מודיעה לו שהיא בהריון. המעסיק מבקש אישור רפואי, האם על העובדת להמציא לו? האם המעסיק   המשך קריאה »

ייעוץ משפטי בנושא זכויות נשים בעבודה

הייעוץ המשפטי נועד בראש ובראשונה לבחון מהי העילה המשפטית הרלוונטית בנסיבות העובדתיות האישיות. חשוב לקרוא ולהבין, אינפורמציה ברשת לא חסר.   המשך קריאה »