מעסיק מבקש לפטר עובדת והיא מודיעה לו שהיא בהריון. המעסיק מבקש אישור רפואי, האם על העובדת להמציא לו? האם המעסיק חייב לפנות למשרד התמ”ת לאישור ההריון גם בלי אישור רפואי?
האם מספיק להגיד למעסיק על ההריון בעל פה או שצריך להביא אישור רפואי? האם הודעה בעל פה על הריון מספיקה כדי לבסס חובה של המעסיק לפנות למשרד התמ”ת (הכלכלה) כדי לקבל היתר?
אין די באמירה של עובדת כי היא בהריון כדי להקים חובה על פי חוק עבודת נשים לקבלת היתר לפיטורים
בית הדין הארצי קבע לראשונה בפסק דין תקדימי (29.11.15) כי ככל שעובדת מתבקשת להציג אישור על הריונה, עליה להציג אישור כזה, ורק אם הוצג, קמה חובה על המעסיק לפנות אל הממונה לפי החוק לקבלת היתר לפיטורים.
בית הדין הסביר כי העובדה שבחוק קיימת חובה על העובדת להודיע על ההריון בחודש החמישי להריון, אינה פוטרת אותה מהצגת אישור רפואי אודות ההריון, במקרה שבו מעסיק מבקש לפטר עובדת הטוענת שהיא בהריון. הוא זכאי לדרוש אסמכתא כאשר מגבילים את יכולתו לפטר.

מתי צריך להציג למעסיק אישור הריון?
רק אם המעסיק מבקש אסמכתא להריון לפני שמכין בקשה להתיר את הפיטורים.
איזה אישור להמציא?
נפסק כי מספיק אישור של רופא משפחה, לא חייבים אישור של רופא נשים. מסמך בדיקת דם לא מהווה אישור רפואי תקף, גם לא בדיקת הריון.
בית הדין העיר כי על מסמך רפואי המוצג לפני המעסיק כאישור להריונה של עובדת להיות מובן וברור גם למי שאין עיסוקו בתחום הרפואה. מסמך בדיקת דם שאינה מפוענחת אינו עונה על הנדרש בהקשר זה.