לפניות

במסגרת עיסוקי בתחום אני מגישה תביעות על הטרדה מינית בבתי הדין לעבודה, לפיצוי כספי או לצווים מבית הדין נגד התנכלות ופיטורים וכדומה. לפעמים אני כותבת מכתב מקדים למעסיק ובו מנסה להשיג את מטרת הלקוח, פיצוי כספי או סעד של צו עשה, ללא הגשת תביעה. ולפעמים לא. לכל תיק ולכל לקוח/ה הנסיבות המיוחדות שלו.

בפוסט הזה אני רוצה לכתוב על אופציה נוספת שנמצאת על השולחן וקוראים לה גישור. לא לכל אחד זה מתאים, גם לא לכל מקרה. יש והגישור נעשה לפני הגשת תביעה לבית הדין, וקורה רבות שבתי הדין מעבירים תיקים לגישור לאחר קבלת כתבי הטענות של הצדדים. הפוסט הזה מדבר על גישור באופן כללי, לפני או אחרי הגשת כתבי הטענות.

מה זה גישור

גישור מוגדר בחוק בתי המשפט כהליך שבו נועד מגשר עם בעלי הדין, התובע והנתבע, כדי להביאם לידי הסכמה ליישוב הסכסוך, מבלי שיש בידו סמכות להכריע בו. תפקיד המגשר לסייע לצדדים להגיע להסכמה בדרך של ניהול משא ומתן חופשי, המגשר לא מכריע בסכסוך. בהליך הגישור המגשר יכול להיפגש עם הצדדים כולם, עם כל אחד בנפרד, עם הצדדים עם או בלי עורכי דינם.

מה שחשוב שדברים שנמסרו בהליך גישור לא יכולים לשמש ראיה בבית המשפט. המטרה היא שבגישור הצדדים יוכלו להתבטא באופן חופשי ללא חשש שהדברים ישמשו כנגדם. אם הגישור אינו מסתיים בהצלחה, אסור להשתמש בשום מידע או דברים שנאמרו בו בהמשך ההליך המשפטי. הסודיות חשובה גם במקרה שהגישור מצליח ויש  הסדר גישורשהוא הסכם בין הצדדים על יישוב סכסוך שביניהם שהושג בסיומו של הליך גישור. בדרך כלל ההסכם סודי. החסיון נועד לעודד את הצדדים לנהוג בפתיחות ובכנות, באופן שישתפו פעולה ביניהם ועם המגשר בניסיון לפתור את הסכסוך.

אם הגישור לא מצליח ממשיכים בתביעה

בהליך משפטי מוסרים לצד גימל, דהיינו שופט, את ההכרעה בסכסוך. האם היתה או לא היתה הטרדה מינית, ואם כן מה גובה הפיצוי. מגישים כתבי טענות, ראיות, חקירות נגדיות סיכומים ופסק דין. גישור הוא סוג של משא ומתן החוסך את המהמורות של ניהול תביעה בבית משפט. אם מגישים תביעה והגישור לא מצליח, ממשיכים בתביעה. זה לא סותר ולא בא במקום.

למה גישור? מה פתאום גישור בהטרדה מינית? איך זה בכלל מתאים? הטרדה מינית זה לא עניין למשטרה? זה תהליך הסכמי, שבו אפשר לבוא לידי ביטוי, לא צריך למסור לשופט את ההכרעה. לבית משפט תמיד אפשר להגיש תביעה על הטרדה מינית, לוחצים אנטר ויש תביעה. או להמשיך בתביעה אם כבר הוגשה. בגישור על הטרדה מינית יש, לעיתים, יותר מזה, ועל כך אני רוצה לספר. 

הערך המוסף שיכול להיות לגישור בעניין הטרדה מינית

ניהול תביעה על הטרדה מינית על דרך של גישור יכול להיות סוג של חוויה מתקנת למי שמחליטה לתבוע את זכויותיה בגלל הטרדה מינית שעברה (אני כותבת מתלוננת, אבל ייצגתי גם מתלוננים, גברים, בהליכי גישור מול מטרידים).

המצב שעליו היא באה לספר לי הוא מצב בלתי נסבל מבחינתה, שבו היתה בעמדת נחיתות, בדרך כלל מול הממונה עליה שנגדו יש לה טענות על הטרדה מינית.

קיראו עוד באתר עו"ד מיה צחור:

בכל ההטרדות המיניות, מנגיעה שנכפית על עובדת ועד יחסי מין בהסכמה עם הבוס, וגם כאשר נאלצת לספוג הערות מיניות ולהבליג, העובדת מתארת מצב של נחיתות מול הממונה. כועסת על עצמה שהיא לא היתה היא עצמה, לא ביטאה את רצונותיה באופן אמיתי. היא היתה הצד הסביל, הנענה להצעות מיניות, למשל. או לא דוחה אותן באסרטיביות שהיא רגילה בה. אז כאשר עובדת באה לייעוץ על הטרדה מינית וחושבת איתי מה עושים, היא מבחינתי באה לעשות מעשה. האמצעי המשפטי הוא הדרך, המטרה בדרך כלל היא לתקן, לחזק, לעשות אחרת.  

כותבת האתר, עו”ד מיה צחור, יותר מ-25 שנות ניסיון בדיני עבודה, הטרדות מיניות בעבודה, ייעוץ משפטי וייצוג, גישור, בירור הטרדה מינית במקומות עבודה.
לפניות

עובדות שמגיעות אליי ומעוניינות בהליך של גישור מבטאות רצון שעכשיו גם הוא יראה מה זה, שיחווירו לו הפנים, שלעולם הוא לא יעז לעשות את זה לאחרות, שירעד מפחד, שישלם והרבה. את המשאלה הזאת, שיותר הוא לא יעז לבצע עוד פעם מעשה של הטרדה מינית, אני שומעת ממתלוננות רבות. ישנו גם צורך עז בהכרה, שהוא יכיר בכך שעשה לה משהו רע כנגד רצונה האמיתי. שאפילו יתנצל.


ויש כאלה שלא כל כך חשוב להן מה יגיד המעסיק, או אפילו אם יציע פיצוי כספי, מבחינתן יש להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. ויהי מה. 

יושב מגשר או מגשרת באמצע, אפשר לבוא ולהגיד מה רוצים. 
רוצה לכעוס על ההטרדה המינית? בבקשה, תיפגשי איתו עם המגשרת ותצעקי עליו כמו שמעולם לא צעקת. 
כשאני מציעה את האפשרות לפגוש את מי שהעובדת מייחסת לו הטרדה מינית, לעיתים חמורה, אף אחת לא מסכימה מיד. זה לא האוטומט הרגיל. עדיף להתחבא מאחוריי ולנהל את העניינים. 

בגובה העיניים

אבל אז איפה התיקון? רצית לעמוד מולו, לא? כשווה? צאי מאחורי החצאית של עורכת דינך והתייצבי. תכעסי, לא נורא אם יהיו דמעות. אולי תשמעי גם שלו יש צד, שהוא ראה דברים אחרת. כי עכשיו אתם בגובה העיניים. אולי הוא יגיד לך שאת בכלל לא הבנת, זה לא היה כוח, הוא אהב אותך, זו מבחינתו לא היתה הטרדה מינית. אולי הוא יתנצל. אולי סוף סוף תסבירי לו איך נראו הדברים מהצד שלך, שזו לא היתה רומנטיקה, זו היתה כוחנות.

עובדת סיפרה לי אחרי פגישה כזו בהתרגשות שהדבר הראשון שהבוס אמר לה זה שעובדת כמוה לא היתה לו ולא תהיה לו, היא היתה הטובה שבעובדותיו. עיניה זהרו. בחיים לא הייתי מצפה שזה מה שהיא רוצה לשמוע. עובדה. בבית המשפט לא מקבלים דברים כאלה. 

ואין עורכי דין בפגישה הזאת.

המגשרת יושבת ביניהם, שדברים לא ייצאו משליטה, שהעובדת תרגיש מוגנת, אבל זהו. המגשרת בדרך כלל שותקת. עורכי הדין יושבים בחדר אחר ומתים להיות זבוב על הקיר, משתוקקים למצוא סתירות בגרסאות של הצד השני, לבחון את האמינות, אבל הם בצד. איש לא יכול להרוויח מפגישה כזו מלבד הצדדים עצמם.

בסוף מדברים על פיצוי וכמה פיצוי, ואולי מכתב התנצלות. זה משא ומתן רגיל, מתיש, כמו כל משא ומתן שיש בו עורכי דין. 

הפיצוי שמתקבל בסוף, גבוה או נמוך – הפיצוי אינו תרופה על ההטרדה המינית ועוגמת הנפש. נכון שיש בפיצוי על הטרדה מינית הכרה, ושממש לא מזיק לקבל כסף אחרי חודשים של ישיבה בבית בגלל ההטרדה המינית או למימון טיפול נפשי. אבל הוא אינו מרפא את תחושת הכאב של מי שחוותה הטרדה מינית. 

עדיין לא שמתי את האצבע על מתי הלקוחה יוצאת מרוצה מהליך כזה של גישור בתיקי הטרדה מינית. היא יכולה לקבל פיצוי כספי גבוה, מעל ומעבר ממה שהיו פוסקים לה בבית המשפט, ולהרגיש תסכול. אולי כי הכי חשוב היה לה ששופט ישמע ויחליט שזו היתה הטרדה מינית. 
והיא יכולה לקבל סכום סביר יחסית, אבל להגיד תודה בחיוך, לשים נקודה על הסאגה הזאת בחייה ולהמשיך הלאה, העניין של ההטרדה המינית סגור מבחינתה. אני חושבת שכאשר התהליך מתנהל נכון אז יש יותר סיכוי לשביעות רצון. 
מה זה נכון? 
לא משא ומתן עקיף באמצעות עורכי דין, אלא תהליך אמיתי שבו מתמודדים ישירות מול האדם שמולו הרגשת חלשה.

ועדיין, אני שואלת את עצמי למה נשים שעברו את התהליך ומקבלות פיצוי כספי שאי אפשר לחלום עליו בבית הדין, יוצאות לעיתים מאוכזבות?


כי תהליך משפטי מול מי בעל סמכות שהטריד אותך, גם אם הוא מתנהל “נכון”, אינו תחליף לעבודה עצמית, ללקיחת אחריות. כי יש במעשה הזה, שבו דורשים פיצוי ממי שהטריד, העברת אחריות למצב למישהו אחר.

הוא הטריד, הוא יושיע. הוא גרם לי להרגיש רע, הוא ישלם ועכשיו ארגיש טוב. האומנם?

ניהול הליך משפטי, ובו ציפייה שהצד המזיק יקח אחריות וישלם, אינו בא במקום לקחת אחריות למצב הנפשי, לשאול שאלות קשות, למשל: למה לא הייתי עצמי, איך יכולתי לנהוג אחרת, איך אני יכולה לעשות שבפעם הבאה זה לא יקרה, מה קורה לי עם בעלי סמכות, למה שתקתי כאשר הוא בילבל לי את המוח עם המיניות שלי, למה הייתי צריכה להסכים לשכב עם גבר שגילו כפול מגילי. אלו דברים שנכונים בעיקר להטרדות מיניות שבהן יש מרכיב של הסכמה. גם שתיקה לבוס שמנבל את הפה ומראה תמונות פורנוגראפיות ולא מפסיק לדבר על מין, זה סוג הסכמה.

אז ההליך המשפטי כבודו במקומו, צריך לקחת ממנו את מה שיכול להעצים, לתרום, לתת חוויה של כוח, אבל לא מעבר.

מה ההגדרה של הטרדה מינית בעבודה

מהן התנהגויות הנחשבות להטרדה מינית? מהאתר של עו"ד מיה צחור, יותר מ-25 שנות ניסיון בתביעות הטרדה מינית בעבודה   המשך קריאה »

ייעוץ משפטי הטרדה מינית בעבודה

בעמוד זה הסבר על מטרת הייעוץ המשפטי גם למתלוננים/ות וגם למי שנגדם מוגשת תלונה על הטרדה מינית בעבודה.  יש לי   המשך קריאה »

מעסיק זה לא בית משפט (אבל אין לו ברירה)

ראשי פרקים לפוסט: תקופה ארוכה ניסחתי בליבי את המאמר שעליי לכתוב על חוסר צדק משווע ממעלה ראשונה, ששמו בירור הטרדה מינית   המשך קריאה »

הטרדה מינית מסוג התייחסויות חוזרות

בפוסט זה תקראו: כשאני כותבת מכתב למעסיק או ממונה ובו אני מפנה את תשומת ליבו לכך שהטריד עובדת שלו מינית,   המשך קריאה »

הצעות חוזרות בעלות אופי מיני: מתי זו הטרדה מינית

בעמוד זה תקראו: למה הכוונה “הצעה בעלת אופי מיני”? בעמוד זה אני כותבת על ההגדרה בחוק למניעת הטרדה מינית, סעיף   המשך קריאה »

ניצול יחסי מרות

אין לשלול את החזקה בדבר ניצול יחסי מרות גם אם המתלוננת החליטה להתפטר מעבודתה לפני אירועי ההטרדה המינית. הזכות לסביבת עבודה בטוחה ומוגנת מתקיימת   המשך קריאה »

ניצול יחסי מרות האם צריך להוכיח פחד

מתן אפשרות לשלילה קטגורית של יחסי מרות מרגע שבו נודע לצדדים כי יחסי העבודה עומדים להסתיים בטווח זמן קרוב, עלול   המשך קריאה »

ניצול מרות: יחסי השפעה במקום העבודה

בית הדין הארצי טבע בפסק דין מסוף 2022 מונח חדש המתאר יחסי כוחות בהקשר של הטרדה מינית וניצול יחסי מרות.   המשך קריאה »

רומן בעבודה או ניצול מרות?

בעמוד זה תקראו: כלל הוא שמתלוננת הטוענת להטרדה מינית במקום העבודה תידרש להוכיח קיומן של התנהגויות חוזרות בעלות אופי מיני,   המשך קריאה »

הטרדה מינית: ההקשר הפסיכולוגי של ניצול יחסי מרות

במרס 2008 ארגנתי כנס לציון 10 שנים לחוק למניעת הטרדה מינית בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, במסגרת הקליניקה שניהלתי לזכויות נשים   המשך קריאה »

בתי המשפט על טענת ההגנה הנפוצה: העובדת יזמה, פיתתה

זאת טענת ההגנה הנפוצה של ממונים שמוגשת נגדם תלונה על הטרדה מינית. פסקי דין קבעו כי אין מקום לקבוע כלל   המשך קריאה »

ומה אם זו רק הצעה מינית אחת ויחידה?

בחוק למניעת הטרדה מינית כתוב שרק הצעות חוזרות בעלות אופי מיני ייחשבו להטרדה מינית. הגדרה נוספת של החוק למניעת הטרדה מינית היא:   המשך קריאה »

פסק דין בתביעה שייצגתי: מעסיק ישלם פיצוי חסר תקדים על פגיעה בכבודו של עובד וגם יחזיר אותו לתפקידו

בית הדין פסל את החלטת מנכ"ל החינוכית להעביר עובד מתפקידו, בשל אות הקלון שדבק בו כאילו ביצע הטרדה מינית והפגיעה   המשך קריאה »

התייחסות מבזה או משפילה ביחס למיניות או לנטייה מינית: הסבר ופסקי דין

קיראו בעמוד זה: שש הגדרות מהי הטרדה מינית בחוק למניעת הטרדה מינית. עמוד זה מוקדש להסבר על ההגדרה החמישית והיא:   המשך קריאה »

פסק דין: אמירה גסה אחת אינה סיבה לפיטורים

עובדות פסק הדין בקצרה: התובע שימש מאמן שחיה של קבוצת הבוגרים של הנתבעת, במשך 14 שנה.  במקביל להליכים לחידוש חוזה   המשך קריאה »

פסק דין: לא כל אמירה גסת רוח ושוביניסטית היא הטרדה מינית

פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב (אוגוסט 2016) עסק באמירות של מנהל כלפי עובדת וקבע כי הן   המשך קריאה »

300,000 שקל לעובדת על סביבת עבודה רוויית תכנים מיניים

ראשי פרקים לפסק הדין בפוסט זה: העובדת, מזכירה רפואית בבית חולים שבבעלות המדינה, עבדה בכפיפות למנהל במשך כ-8 שנים. כשנה   המשך קריאה »

בעילה אסורה בהסכמה, אונס ומעשי סדום – האם נכללים בהגדרות ההטרדה המינית?

נניח יחסי מין מלאים למשל בין בוס למי שכפופה לו. האם התנהגותו של הממונה תיחשב להטרדה מינית לפי החוק למניעת   המשך קריאה »

300,000 שקל פיצוי לעובדת סיעודית שנאנסה על ידי מעסיקה

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל במלואה תביעה כספית של עובדת סיעודית, אזרחית מולדבה, שטענה להטרדה מינית בעבודה, מעשים   המשך קריאה »

פסק דין: פיצוי של 40,000 שקל לעובדת סיעודית על הטרדה מינית

“גרסה מתפתחת אופיינת לנפגעי עבירות מין. יש לשרש את השיח על ‘דרך נכונה’, ‘רצויה’ או ‘מקובלת’ להתמודד עם פגיעה מינית.   המשך קריאה »

פסק דין: גידופים מיניים אינם “מעשה קונדס”

בפסק הדין (27.8.18, השופט אורן שגב) נדונו השאלות הבאות: האם התובע נחשף להטרדות מיניות מצד עובד הנתבעת? האם הנתבעת פעלה בעניין בהתאם   המשך קריאה »

פסק דין: האם מתירנות מינית מצד תובעת רלוונטית בשאלה אם היתה הטרדה מינית

המנהל: מה היה קורה אם מישהו היה רוצה לעזור לך לתת כסף כל הזמן… את יודעת יש לי בניין דירות   המשך קריאה »

לא כל התייחסות לנטייה מינית היא הטרדה מינית מסוג התייחסות מבזה ומשפילה

בעניין שנדון בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב התובע טען כי הממונה השמיע לעברו אמירות המייחסות לו נטיות הומוסקסואליות, בהתייחסויות   המשך קריאה »

קרא לעובדת זנזונת וישלם 50,000 שקל פיצוי

נפסק פיצוי של 50 אלף שקל על הטרדה מינית לעובדת במועצה מקומית, שטענה כי גזבר המועצה כינה אותה בכמה הזדמנויות   המשך קריאה »

הטרדה מקבעת והטרדה מדירה

התייחסות מבזה ומשפילה, ההגדרה החמישית בחוק למניעת הטרדה מינית, מוגדרת כך: “התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או   המשך קריאה »

בוטל בערעור פסק דין שקבע פיצוי של מיליון שקל על ניצול יחסי מרות

בית הדין קבע פיצוי חריג על הטרדה מינית לעובדת בחברת הסעות שנוצלה מינית על ידי סדרן רציפים. הנתבע בחושיו זיהה   המשך קריאה »

הטרדה מינית: מהי התנכלות

מה תקראו בעמוד זה: החוק למניעת הטרדה מינית אוסר התנכלות. התנכלות מוגדרת כפגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או   המשך קריאה »

שתיית אלכוהול מגופה של מלצרית (באדי שוט) – הטרדה מינית

מנהל בר בתל אביב קרא למלצרית בסיומה של המשמרת והזמין אותה, מול לקוחות הבר שאיתם התיידד באותו הערב, לעשות עמם   המשך קריאה »

הטרדה מינית מהי מסגרת יחסי עבודה?

כשמדובר בהצעות מיניות חוזרות או בהתייחסויות מיניות חוזרות, התנהגות המציע תיחשב להטרדה מינית גם אם העובד לא הראה כי אינו   המשך קריאה »

הטרדה מינית בעבודה – שאלות ותשובות

כל האינפורמציה בהרחבה על הטרדה מינית במקום עבודה, מאמרים והסברים מהניסיון, כתבתי בדף הראשי הטרדה מינית בעבודה. כאן ריכזתי שאלות נפוצות   המשך קריאה »

הטרדה מינית בעבודה מה אפשר לעשות

חמש אפשרויות עומדות בפני נפגעי הטרדה מינית במקום העבודה וזכותם לממש את כל האפשרויות, כלומר אפשר גם וגם: תלונה על   המשך קריאה »

תביעה כספית על הטרדה מינית בעבודה – הפיצוי

בעמוד זה תקראו: 120,000 שקל זהו סכום הפיצוי המירבי ללא הוכחת נזק שאפשר לתבוע בבית הדין לעבודה בתביעה על הטרדה   המשך קריאה »

הטרדה מינית: למה תביעה כספית ולא משטרה

מאמר זה כתבתי בדצמבר 2013, בעקבות סגירת תיק החקירה נגד העיתונאי עמנואל רוזןקול דממה דקה זה אנדרסטייטמנט לאוושת סיומה של פרשת   המשך קריאה »

מדוע הגשת תביעה כספית עדיפה לעיתים על תלונה במשטרה

כאשר מתלוננת באה אליי עם סיפור של הטרדה מינית, ואני פורשת לפניה את האפשרויות העומדות בפניה במקרה של הטרדה מינית   המשך קריאה »

הליכי הדיון בתביעות נזיקיות על הטרדה מינית

החוק למניעת הטרדה מינית מאפשר לתבוע, בנוסף לפיצוי ללא הוכחת נזק על הטרדה מינית בסכום של 120,000 שקל, פיצוי נזיקי    המשך קריאה »

הטרדה מינית: מה בין דרישה כספית לסחיטה

במאמר שפורסם ב”הארץ” (25.10.06), שכותרתו “לא כולן שוות 50,000” (הכותרת של עורכי הארץ), הסברתי שדרישה לפיצוי כספי בגין הטרדה מינית,   המשך קריאה »

פשרה כספית עם מקום העבודה והמטריד

בדרך כלל לפני שמגישים תביעה אזרחית יש פנייה מוקדמת לצד השני, שלאחריה מוחלט אם לגשת לערכאות. הפנייה המוקדמת יכולה להניב   המשך קריאה »

פיצוי כספי, לא דמי שתיקה

מה זה בעצם משא ומתן לפשרה כספית על הטרדה מינית, מה היתרונות לנפגע/ת ההטרדה המינית. אין ממש בביקורת הציבורית כאילו   המשך קריאה »

עזיבת מקום העבודה בגלל תלונה על הטרדה מינית

החוק למניעת הטרדה מינית מגדיר מהי הטרדה מינית וגם נותן אפשרויות לפעולה: תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה, תביעה כספית   המשך קריאה »

ראיות בתביעת הטרדה מינית

קיראו בעמוד זה: כשאני מבררת בפגישת הייעוץ אם יש ראיות להטרדה המינית הנטענת, התשובה היא בדרך כלל מחקתי הכול. מוחקים כי הממונה   המשך קריאה »

כבישת תלונה על הטרדה מינית, גרסה מתפתחת

התופעה של כבישת התלונה בעבירות מין, ובכלל זה מעשי הטרדה מינית במסגרת העבודה, אינה נדירה, ולעניין זה הסברים אפשריים מסוגים שונים.   המשך קריאה »

בג”ץ: עובדת שהוטרדה והתפטרה זכאית לזכויות כאילו פוטרה

בצעד נדיר ביטל בית המשפט העליון (פברואר 2019) פסק דין של בית הדין הארצי לעבודה, שקבע כי עובדת שהתפטרה בשל   המשך קריאה »

בירור תלונה על הטרדה מינית שלב אחר שלב

היגשת תלונה על הטרדה מינית?הוגשה נגדך תלונה על הטרדה מינית?איך זה אמור להתנהל, מה חובות המעסיק. בעמוד הזה הבאתי את   המשך קריאה »

בירור הטרדה מינית בלי תלונה, בשל שמועה

בפוסט זה תקראו: נניח שמועה נניח יש שמועה במקום העבודה שממונה מנהל מערכת יחסים אישית עם עובדת הכפופה לו. אם   המשך קריאה »

האם יש חיסיון על מידע שנמסר לאחראית בבירור הטרדה מינית

מי יכולה לשמש במקום העבודה יש בירור על הטרדה מינית בעבודה, נניח יש שמועה שהמנהל שלך מנהל יחסים עם עובדת   המשך קריאה »

20,000 שקל פיצוי על אי בירור תלונה על הטרדה מינית

עורכת דין במשרד עורכי דין הגישה תביעה כספית נגד שותף במשרד עורך דין ששם עבדה. התביעה הוגשה על כך שהמשרד   המשך קריאה »

על מעסיק נטל מוגבר למניעה הטרדה מינית במקומות עבודה שבהם סיכון להטרדות מיניות

חובות המעסיק בשלב הראשון הוא לנקוט אמצעי מנע סבירים על מנת למנוע הטרדה מינית או התנכלות במסגרת יחסי עבודה. היקף   המשך קריאה »

מתי אפשר לתבוע את מקום העבודה המעסיק על הטרדה מינית

עובדים ועובדות המתלוננים על הטרדה מינית בעבודה מבקשים לתבוע פיצוי כספי על ההטרדה המינית עצמה ועל הנזק שנגרם להם. למשל: נזק נפשי,   המשך קריאה »

אחראית חיצונית לבירור תלונות על הטרדה מינית

בעמוד זה תקראו: במסגרת עבודתי והתמחותי בנושא הטרדה מינית בעבודה אני מציעה את עצמי לתפקיד אחראית (ממונה) במקומות עבודה לבירור   המשך קריאה »

הטרדה מינית: כשמעסיק לא ממלא חובותיו

שורה של חובות מוטלות על המעסיק – מקום העבודה מכוח החוק למניעת הטרדה מינית והתקנות למניעת הטרדה מינית. קיראו כאן   המשך קריאה »

הטרדה מינית הפרת חובות מעסיק: בית הדין חייב תובע להגיש תביעה גם נגד המטרידה

החוק למניעת הטרדה מינית נותן לנפגע/ת הטרדה מינית אפשרות לנקוט בהליכים משפטיים שונים לפי בחירתו/ה: נקיטת הליך פלילי; תלונה במקום   המשך קריאה »

תפקיד בית הדין בהנחלת נורמות למניעת הטרדה מינית

בכנס שאירגנתי במסגרת תפקידי כמנהלת הקליניקה לזכויות נשים בעבודה בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, הזמנתי את נשיאת בית הדין הארצי   המשך קריאה »

התיישנות בתביעות על הטרדה מינית

עד ליום 1 בינואר 2012 היתה ההתיישנות על תביעות מכוח למניעת הטרדה מינית – שלוש שנים בלבד. הגבלת ההתיישנות בתביעות   המשך קריאה »

פיצוי לעובדת שהועברה מתפקידה כי המנהל נמשך אליה

פיצוי של 100 אלף שקל נפסק לסגנית מנהל בבית ספר חרדי שהועברה מתפקידה בשל משיכה של המנהל אליה ולחציה של   המשך קריאה »

הטרדה מינית בהייטק

העיתון דה מארקר פירסם כתבת עומק בנושא הטרדות מיניות בהייטק הישראלי. בדף זה אביא ציטוטים עיקריים שלי מתוך תשובות לשאלות   המשך קריאה »

החוק והתקנות למניעת הטרדה מינית

בקישורים הבאים תוכלו לעיין בחוקים ובתקנות למניעת הטרדה מינית בעבודה, התשנ”ח – 1998. החוק למניעת הטרדה מינית התשנ”ח – 1998 חוק   המשך קריאה »

החוק למניעת הטרדה מינית – נוסח החוק

החוק למניעת הטרדה מינית, נוסח החוק באדיבות אתר נבו.   המשך קריאה »

תקנות למניעת הטרדה מינית ותקנון הטרדה מינית

תקנות למניעת הטרדה מינית תשנ”ח 1998 והתקנון לדוגמה, באדיבות אתר נבו.   המשך קריאה »

מיולי 2022: אסור לשאול עובד או מועמד על עבר פלילי

ביום 12.7.2022 נכנס לתוקף חוק המידע הפלילי ותקנת השבים, שנועד להגדיר מחדש את נקודת האיזון הראויה בין: הצורך לקיים מאגר   המשך קריאה »

האם אפשר לתבוע אישית ממונה על הטרדה מינית

 עובדת חברה שמונתה מטעם המעסיק לשמש ממונה על מניעה של הטרדה מינית ובירור תלונות על הטרדה מינית, עתרה לבית הדין   המשך קריאה »

למי הסמכות לדון בתביעה נזיקית לאחר הרשעה במעשה מגונה

לפי החוק למניעת הטרדה מינית לבית הדין לעבודה סמכות עניינית ייחודית לדון בתביעות בגין הטרדות מיניות, אשר נמנו בסעיף 3 לחוק למניעת   המשך קריאה »

30,000 שקל פיצוי ממנהל שהטריד מילולית, החברה תשלם רק 10,000

התובעת טענה לשלושה מקרים של הטרדה מינית, וכי בגלל סירוביה החוזרים ונשנים להצעות הנתבע, הוא להתנכל אליה עד שפוטרה מהעבודה.   המשך קריאה »

שיחה עם המנכ”ל שזילזל וגיחך בעניין הטרדה מינית הוכרה כתאונת עבודה

התובעת השתתפה בחתונה של אחד מעובדי החברה, ונפגעה מאחד העובדים שניסה לגעת בה בצורה מינית ובלתי הולמת ורדף אחריה לחנייה   המשך קריאה »

עובדת שהתלוננה על הטרדה מינית חויבה בפיצוי על לשון הרע

מנהל חברה טען שעובדת הוציאה את דיבתו רעה כאשר טענה כי הטריד אותה מינית במהלך עבודתה בחברה. לטענתו של התובע,   המשך קריאה »

פיטורי מרצה בגלל קשר מיני עם סטודנטית

פסק דין בעניין בפיטוריו של התובע מעבודתו כחבר סגל במכללה האקדמית תל חי בעקבות קשר מיני שניהל עם סטודנטית שלימד   המשך קריאה »

התעמרות בעבודה לעומת התנכלות על רקע הטרדה מינית

המונח “התנכלות” מתייחס לתופעה של “פגיעה מכל סוג שהוא שמקורה בהטרדה מינית, או בתלונה או בתביעה, שהוגשו על הטרדה מינית”.   המשך קריאה »

פסד: חברה תשלם 185,000 שקל על הפרת חובות כמעסיקה והתנכלות

כך התנהל בירור תלונה על הטרדה מינית, שנעשה במהלך ישיבת השימוע לפיטורים. אלו הדברים שאמרה המנהלת למתלוננת: בית הדין קבע   המשך קריאה »